Blog

Uuel aastal uue hooga

Uuel aastal uue hooga

Kuna retseptide sisestused ei tule meilile, siis panen aasta alguse retseptid ja muud mõtted koondavalt kirja siia.

Alustasime aastat magusalt KOHE Tiramisuga– kui eelnevalt ma olen alati teinud küpsiseid ise, siis jube lihtne on teha poe küpsistega, lao kokku ja naudi juba mõne tunni pärast.

Tortillad on tegelikult meie menüüd olnud sellisel kujul juba aastaid oma 7 ma pakun. Maitseained muutuvad aga idee jääb samaks.

Just tellisin uue koti pastajahu (10kg), ehk siis taaskord pasta. Kuna head oliivõli voolab meil ojadena, siis proovisin ka hea klassika ära- pasta oliivõli ja küüslauguga. Särtsu andis tšilli 😉

Ma ei ole kunagi enne kasutanud gluteenivaba jahu, kuid kaneelirulle olen teinud ma pakun 100 korda vähemalt. Signe ütles, et tal ei tule kunagi pärmitaigen välja, aga ta ei söö nisujahu. Mis siis ikka, võtsime selle koos ette! Tulid gluteeni- ja laktoosivabad kaneelirullid, ma isiklikult eelistan tavalisi, aga ei olnud neil häda midagi, kerkisid!

Ma arvan, et umbes pool aastat tagasi ma sain ma endale pizzakivi. Kasutanud ma olen seda umbes täpselt 2 korda. Seekord ei hakanud tainast nullist tegema, vaid läksin Tartu Mill pitsajahu peale välja. Kiire ja lihtne õhtusöök, kui pea on tühi. Lisaks saab sellest 2 suurt plaaditäit maitsvat pizzat 😉

Mida teha viinaga, mis juba 3 aastat seisab kapis? Keegi seda ei joo ja viinasokke pole ka pidanud selle aja peale tegema kordagi. Amazonis jäi jõulude paiku silma igasugune “Gin making kit” küllus. Proovisin siis ära, kuidas on kodukootud Gin– kuna vürtse on palju, siis tuleks maitseta toonikut kasutada!

Kuna eile ühed noorhärrad olid hommikul väga viksid ja viisakad, isegi võileib tehti mulle valmis, siis ma pidin vastutasuks tegema kooki. Chocolate chip cookie kook, mis on kõigest 6000 kcal- aga oi kui hea!!!

Olen tegelikult olen juba mitu päeva oma uue beebiga, Ninja Foodie XL, kokanud- küll aga mitte üht pilti pole neist toitudest! Tehtud on kana, friikaid, ahjukapsast, kanafileed. Aga nüüd võtan end kätte ja hakkan ka neid retsepte siia lisama. Kindlasti saavad Pressure cooker ja Air Fry olema mu lemmikfunktsioonid 😉

Kindlasti ei saa mainimata jätta ka minu oliivõli, oliivide ja oliivipasta lembust. Olen nüüd esimese laari neid siia Eestisse ka toonud, et teised saaks ka seda nautida. Seejuures oliivipastad on juba otsa saanud! Tegelen uue tellimuse kokkupanekuga, ehk saab ka muud head ning paremat! FB lehelt saab jälgida kui pakume kuhugi tasuta transporti või lihtsalt häid mõtteid, kuidas mõnd toodet kasutada. Tellimuse saab alati siit teele panna 😉

Categories

No Comments

Leave a Reply