Kokamajandus

Midagi magusat, midagi soolast, midagi väga head...
Praed

Paneeritud liha ahjus

Asi mida teen 2x aastas ja söön end oimetuks. Ega eriti rohkem ma sealiha ei söögi tegelikut (no šašlõkk välja arvata).

1 kg kaelakarbonaadi

200g riivsaia

1 muna

2 dl piima

sool

pipar

terapipar

loorber

sinep

1 küüslauguküüs

Sega riivsai soola ja pipraga. Löö muna lahti ja sega piimaga. Lõike kaelakarbonaadist u 2cm laiused viilud ja tambi lihahaamriga pehmeks. Tee liha mõlemalt poolt munapiima seguga kokku ja seejärel keeruta liha riivsaias. Prae pannil pruuniks.

Pane loorber, terapipar, küüslauk ja kange sinep ahjuvormi põhja ja lisa u 700ml keevat vett. Sega koostisosad ja lisa ahjuvormi praetud liha. Sulge vorm kaanega, pane ahju u 200 kraadiga tunniks. Liha peab olema nii pehme, et tõstes kahvliga laguneb laiali. Suus sulab võrratult 😉

Mina tegin kõrvale keedukartulit ja kukeseeni koorekastmes, nämmmmm.

Leave a Reply