Kokamajandus

Midagi magusat, midagi soolast, midagi väga head...
Joogid

Rabarberisiirup

Mul on rabarberipõõsas nagu mets, osad varred tõmbasin ära ja viskasin komposti mõni aeg tagasi, sest varjasid maasikaid juba. Kuid rabarberikoogi isu nii suur, et kui öeldi rabarberisiirup siis ma läksin kohe põõsast rappima.

1350g rabarbareid

U 1,5 liitrit vett

500g suhkurt (lastele paras nii, endale paneks vähem)

Puhasta ja haki rabarber (lohakalt, ei tea nii hästi puhastama kui koogi peale).

Pane potti ja vale nii palju vett, et rabarber oleks veega kaetud. Lase seista paar tundi.

Pane pott tulele, lase keema tõusta ja keeda keskmisel tulel u 20 minutit. Seejärel kurna vedelik teise potti. Lisa suhkur ja tõsta uuesti tulele, lase suhkru lahustuda ja segul keema tõusta. Pane pudelisse ja hoiust külmas.

Pane siirupit, vett, jääda ja nt piparmünti ja naudi külmalt.

Leave a Reply